Skip to main content

Contact gegevens

Gea Legendal


Postal address:
El LLegonzuco del Oyanco
La Lloraza, 23
33315, Villaviciosa, Asturias, España

Tel: 0031 - 648 40 6307
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Wie is Gea?

Sinds mijn allervroegste jeugd hebben dieren een prominente plaats in mijn leven gehad. Opgroeiend in een zeer landelijke omgeving was ik omringd door honden honden, katten, paarden etc. Zo leerde ik spelenderwijs het unieke wezen van elk dier te zien,respect en waardering voor de dieren te hebben en hun taal te verstaan en te spreken.

Nog steeds zijn dieren enorm belangrijk voor mij... Naast het werk met de pensionhonden leef ik op "Het Hegeveld"  samen met de Mopshonden, een Tibetaanse Spaniel, een Border Collie, een Rottweiler, twee Friese paarden, twee rode katers en een kleine kudde zeldzame schapen van het Zwitserse ras Walliser Schwarznase.

Mijn hobby’s hebben ook alleen maar met dieren te maken. Zo vind ik het leuk om op een diervriendelijk manier samen te werken met dieren. Bijvoorbeeld paardrijden zonder bit, mennen, diverse soorten hondentrainingen zoals behendigheid, VZH maar ook G en G en Dogdance waarbij ik de beginselen aanleer met de clicker methode. Verder train ik sinds een paar jaar met de Border Collie Joep het schapendrijven waarbij je met schapen én honden samenwerkt!

Ik kies mijn instructeurs met zorg omdat ik verwacht dat ze dezelfde diervriendelijk instelling hebben als ikzelf.

Daarnaast heb ik allerlei opleidingen gevolgd omdat ik graag van mijn hobby mijn beroep wilde maken.

  • Vakdiploma Honden en Kattenbesluit
  • Dieren EHBO
  • Kynologenkennis 1 en 2
  • Probleemgedrag bij honden

 

Onder de kennelnaam Van Nico's Drift fok ik af en toe een nestje Mopshonden waarbij gezondheid en karakter voorop staan. Als de werkzaamheden het toelaten bezoek ik met de Mopsjes af en toe een show want ik ben natuurlijk heel erg trots op mijn honden..

Kennel "VAN NICO'S DRIFT"
heeft af en toe een nestje mopshonden uit goede lijnen.