Skip to main content

Gijon

Gijon, de grootste stad van Asturias. Vanaf de eerste keer dat we er waren was er de klik. Dat is vreemd voor een mens als ik die drukke plaatsen en mensenmenigtes zoveel mogelijk mijd. 

 Gijon heeft iets. Moeilijk onder woorden te brengen. De stad ligt aan de kust met een schitterende haven. Heel veel oude gebouwen, prachtige doorkijkjes en fijne winkels waar je al je benodigdheden kunt vinden. De grote, lange boulevard is wel het pronkstuk van de stad. Mensen dalen hier naar beneden om te wandelen over het strand, hun hond uit te laten en te zwemmen. Óók in de winter. Er zijn douches om je weer af te spoelen. Veel mensen maken gebruik van het strand en de zee om tijdens hun siësta te ontspannen. Want ook in Gijon gaan de winkels allemaal dicht om half twee. Met een beetje geluk gaan ze om half vijf weer open maar voor hetzelfde geld ook niet. Personeel komt dan weer verkwikt naar kantoor of winkel en werken door tot een uur of acht. We wonen 22 kilometer van de stad. De weg er naar toe is al adembenemend. De stad zelf is vriendelijk, veilig en gezellig. 

Minstens één keer per maand moeten we naar Gijon omdat hier de allerbeste Sushi restaurant is te vinden mét uitzicht op de zee!