Skip to main content

Iris

Onze lieve Duitse Herder (Lisa) wordt in december alweer 12. Dat was voor ons de reden om eens rond te luisteren of er wat was voor als zij er niet meer is. We willen ons leven niet zonder een Herder. Onverwachts kregen wij de kans om dit mooie meisje “Iris” te kopen! Ze is geboren in Calicië, hier in Noord Spanje maar heeft in haar voorouders een paar hele beroemde ouders. Eigenlijk was ze al toegezegd aan een hele goede fokker maar die moest helaas afzeggen in verband met gezondheidsproblemen. Ik ben erg blij met deze pup. Op weg naar Calicië zagen we een schitterende regenboog. In het Spaans Arcoíris. Dus moest de pup Iris gaan heten. Binnen 20 uur ligt ze tussen de Mopsjes alsof ze nooit anders gedaan heeft. Iris komt uit super werklijnen dus een pittige tante maar dat houdt ons jong!

Wat een super hondje... Ze went zo goed. We zitten op de veranda, Mopsjes er bij en Iris speelt met een balletje. Wat een rust... Wow..
Gisteren weer mee naar het dorp... Uit de auto en hoppa: ikke ben niet bang meer hoor Mammie. Ik ben hier al eerder geweest... 2de x! Henk zet de auto weg en Iris en ik lopen door het oude gedeelte van Villavisiosa. Er staan steigers om een oud pand in een nauw straatje dat wordt verbouwd. Een grote steiger buis valt naar beneden op de steentjes met veel kabaal. Hmm er wordt naar gekeken.. er komen stoere mannen uit het huis. Ik blijf staan om haar de kans te geven de zaak te bekijken.. : Iris gaat er bij liggen!!😵‍💫😵‍💫 Zo ontspannen..
We lopen door naar een bankje... Allerlei mensen passeren ons. Oud, jong, wandelwagentjes, kinderfietsjes, honden, een hond zit voor de winkel te wachten op zijn baasje en piept onrustig. Mien stoere herder ligt voor mijn voeten.. observeert.. wat een rust... Ik ben zooooo trots op die kleine... Wat een uitstraling, zo zelfverzekerd..
Ze is gek op textiel en schoeisel. Ze verzamelt alles wat voor haar neus komt. Zo in de loop weg.. theedoek van het haakje: het lusje blijft vertwijfeld hangen😜 af en toe ruimen wij haar verzameling weer op maar niet goed genoeg. Binnen de kortste keren ligt er weer een bult. Maar goed dat wij puppies gewend zijn. Hoewel het verschil maakt of er mopsepuppies of een Hollander in mijn badjas hangt..😖😖😖

Vader van Iris

Vader van Iris

Iris zorgt voor veel rust

Iris heeft de buurman geholpen met de muren

Wat een schat is het toch

Ja, nu ben ik moe

De stamboom van Iris

Iris op het strand van Gijon aan het spelen met vriendjes....