In herinnering, Joep

Als leven lijden wordt is sterven een verlossing... 15-01-2006****26-01-2017

Lieve Joep is 11 jaar en 11 dagen geworden...
Heel plotseling moesten we afscheid nemen van Joep. Na een acute hernia, weken op pijnstillers en uitvalverschijnselen gaf Joep vanmorgen aan dat het voor hem niet meer hoefde... Hij is rustig in mijn armen ingeslapen met zijn balletje in de bek.... Dank je wel lieve vriend voor een geweldige vriendschap. We hebben samen zoveel meegemaakt.. Dogdance, agility, schapen drijven, zwemmen, samen naar Frankrijk op vakantie, zelfs op de wagen met Douwe..... je deed het allemaal met passie. Wat heb ik van jou genoten en wat was je een geweldige hond... Dank je wel voor alles lieve Joep....

Bij mijn eerste ontmoeting met Joep was hij te gast in mijn pension. Een lekkere puber die mijn hart direct deed smelten!  Na drie weken werd hij weer opgehaald door zijn blije baasjes en de tranen stonden mij in de ogen.. Mijn gedachten waren daarna  voortdurend bij Joep. Dit leuke, intelligente hondje liet mij maar niet los. Vreemd want een Border Collie is niet direct mijn favoriete ras. Toen na maanden zijn baasjes door privé omstandigheden een goed tehuis voor Joep zochten twijfelde ik dan ook geen moment; Joep was meer dan welkom!!!

Nu is een Border Collie geen hond die tevreden is met een plekje bij de kachel en drie keer per dag een blokje om. Een Border Collie is super intelligent en gefokt om te werken, zelf na te denken en zelf beslissingen te nemen maar vooral ook om samen te werken met de schaapherder. Dus hebben Joep en ik elke week les in Schapendrijven bij Neline en Ewald, zeer enthousiaste mensen die oneindig veel geduld met me hebben en geweldig veel humor! Daarnaast doen Joep en ik Dogdance. Een discipline waarbij we verschillende oefeningen doen op muziek waarbij het geheel een choreografisch geheel wordt. Ook hebben we met veel plezier behendigheid gedaan maar ook hier op Het Hegeveld gaan er helaas maar 24 uur in een dag en moeten er prioriteiten gesteld worden!! Joep zou het liefst 24 uur per dag voor mij werken en ook bij het werk op Het Hegeveld draagt Joep meerdere steentjes bij. Zo is Joep breed inzetbaar als een pension hondje wat verlegen en onzeker is. Hij helpt ze binnen de kortste keren er over heen. Ook met pups opvoeden is Joep van onschatbare waarde, hij heeft eindeloos geduld en geeft perfecte signalen aan het kleine grut waardoor ze super gesocialiseerd worden in de honden taal.

Geniet hier van Joep