Skip to main content

In herinnering, Mulder

9 Augustus 2010

"Als Leven lijden wordt is sterven een verlossing"... 

Mijn stoere vent die met zijn laatste krachten mij nog wou beschermen tegen de dierenarts.... Kanker heeft een eind gemaakt aan zijn bijna 9 jarig leven. 

Mulder was niet altijd de gemakkelijkste hond. Met zijn kop van schokbeton heeft hij me in zijn jonge jaren menigmaal omver gerend. Om daarna heel onschuldig mijn gezicht te likken terwijl ik pogingen deed om op te staan...
Andere reuen waren ook niet altijd veilig bij hem en veel mensen schrokken alleen al van die doordringende blik...
Diverse konijnen zijn door hem naar de Eeuwige Jachtvelden geholpen en in en om huis besprenkelde hij alles onder een doordringende urinegeur. 

Veel auto- en tractorbanden hebben de tandafdrukken van Mulder in het rubber staan. Mijn nummerplaat hing in barrels voor de auto omdat Mulder mij wilde belemmeren om zonder hem weg te rijden..

Toch was Smullie een hond met een gouden hart en mijn grote beschermer..... Samen uren wandelen, autorijden, met de fiets, zwemmen, mee paardrijden; Mulder heeft het allemaal meegemaakt... 
En nu vanmiddag, in zijn laatste ogenblikken, gestorven in mijn armen op zijn geliefde plek; achter in de auto... Lieve trouwe Mulder... ik zal je nooit vergeten...

Een stoere Bordeauxdog met een vervaarlijk uiterlijk en o zo'n klein hartje.... Een kalme, rustige verschijning die altijd en onder alle omstandigheden zijn waardigheid blijft behouden maar wél zijn grenzen heeft.

Mulder is het meest in zijn element als hij door de bossen kan struinen. Ook naast de fiets lekker rennen vind deze atleet nog heerlijk. Hij is dan al wel op leeftijd maar op de korte afstand is Mulder nog altijd SUPER snel!! En zomers zwemmen vind hij helemaal het einde! En dan natuurlijk zo dicht mogelijk naast mij lekker uitschudden!! Nog dagelijks mist hij zijn grote vriend Ben. Mulder en Ben waren altijd samen, sliepen op elkaar gepropt het liefst in één mand.. Er is geen hond voor in de plaats gekomen die de vriendschap van Ben kan evenaren..  En...ouwe Mulder duikt nog graag in een slootje zodra hij de kans krijgt....Het water is nog ijskoud maar daar trekt hij zich niks van aan..