Skip to main content

van Nico's Drift Baruch

Hoi Gea en Henk,
Hoe is het met jullie daar in Spanje? Ik lees regelmatig de avonturen en kan begrijpen dat het je soms even opbreekt.
Er komt heel wat bij kijken en er gaat veel tijd en moeite in zitten om  er echt jullie paradijsje van te maken. Ik hoop Gea dat je inmiddels weer een beetje energie hebt opgedaan.

Met ons hier in Portugal gaat alles goed. Baruch heeft inmiddels zijn 12,5 jarig jubileum gevierd, een hele prestatie. Hij is nog steeds liever lui dan moe, maar ongelooflijk hoe hij soms  tekeer kan gaan. Als hij speelt met Mila weet je niet wat je ziet voor zo'n oud kereltje. Daar moet hij dan wel weer een paar uur van bijkomen en wat boompjes  omzagen. Kortom, een heerlijk kereltje. Kijk maar naar de foto's.
Groetjes van Arno, Marielle, Pebbles, Baruch, Mila en Pixie.

Hier gaat alles nu weer goed, zeker omdat Baruch vandaag jarig is. We zijn zo trots. 13 jaar is hij alweer, onze George Clooney. Hij heeft het nog steeds reuze naar zijn zin. Hij loopt 's ochtends lekker een rondje mee met de meiden en voor de rest van de dag sjokt hij wat door de wijk. Iedere dag daagt Mila hem uit en rennen ze samen door de kamer. Baruch maakt daar tegenwoordig de raarste krijsgeluiden bij, volgens ons omdat hij niet veel meer hoort. Doet hij nu ook iedere keer als hij zijn eten krijgt. Hij springt in het rond en krijst uit volle borst, zo lachen. Tanden poetsen heeft hij geen zin meer in en ook kauwt hij niet meer op botjes.
Speciaal voor zijn verjaardag een lekker vlezig bot gekocht. Niet echt tandhygiënisch verantwoord, maar daar wist hij wel raad mee. Helaas kan hij niet meer gek doen met Pebbles, we hebben 6 april afscheid van haar moeten nemen. Ze heeft een herseninfarct gehad en zij heeft nog een week geknokt. Maar helaas ging het niet meer, het ging zo slecht met haar. Zo vreselijk verdrietig. Daarom genieten we iedere dag zo van onze schatten, want je weet nooit wat er de volgende dag gebeurt. We voelen ons gezegend en we zijn jou nog steeds dankbaar dat je Baruch aan ons hebt gegund.
Groetjes van Arno, Mariëlle, Baruch, Mila en Pixie

Knap ventje

Lekker luieren

Luieren bij de baas, Top!

Mila, ik ga je pakken

Mila, ik heb je te pakken

Kijk eens Gea, wat een lekker bot ik gekregen heb voor mijn 13de verjaardag, heerlijk!

En wat is hij lekker

Lekker dollen met Mila

Favorite bezigheid van Arno

Begin speelkwartier

Einde van het speelkwartier

13 Jaar en gewoon zelf de wandeling gelopen

Even de bloemetjes buiten zetten

Lekker aarbeidjes eten

Tijd voor wat rust

Wat een mooi uitzicht

Zo baasje, opgestaan is plaats vergaan

Hoi Gea en Henk,
Hoe is het met jullie daar in Spanje en met alle viervoeters?
Hier is alles goed. En we zijn trots, zo trots. Want er is er één jarig, hoera. Baruch is vandaag 14 jaar geworden. En hij doet het zo goed. Hij loopt nog steeds 's ochtends mee met de wandeling. Ik moet hem wel regelmatig het eerste stukje dragen, maar volgens mij vind hij dat gewoon echt fantastisch. Na de ochtendwandeling gaan Mila en Baruch nog steeds te keer. Rennen om de bank, slopen de mand en krijgen geen genoeg van elkaar. En als zijn eten er aan komt, dan staat hij te stuiteren en rondjes te draaien. Wat een heerlijk kereltje. En nu het weer wat warmer is gaan we 's middags een rondje doen met zijn hondenbuggy. Hij vind het zo fantastisch en ik ook. Hij wordt wat zwakker met zijn achterpootjes, maar voor de rest gaat het nog zo soepeltjes. We krijgen regelmatig complimenten, ze geloven gewoon niet dat Baruchje al 14 jaar is geworden. En als er een reutje, hoe groot dan ook, bij de hand gaat doen dan legt hij ze in de houdgreep. Het is gewoon altijd genieten met Baruch. Een kereltje om op te vreten.
Groetjes uit Poortugaal van Arno, Mariëlle, Baruch, Mila en Pixie

De Bench, mijn plekje

Hoi Gea, ik heb het prima naar mijn zin

Krijg ik een snoepje?

Op stap

Ligt er nog een konijnenkeutel?

Me and my ladies

Zo lekker ruim

Mijn superbuggy

Mijn Superbuggy

Zo'n knapperd

Op stap met de ladies

Hoi Gea en Henk,
Hoe is het met jullie. Ik hoop dat jullie in een goed gebied in Spanje wonen en geen last hebben van bosbranden. Ik las dat Bubbles inmiddels 15 jaar is geworden, veel knuffelen maar.
Vandaag is Baruch 14 jaar en 3 maanden, een moment om even extra bij stil te staan. Ons kereltje maakt het zo goed, ondanks dat we bij hem iets vreselijk naars hebben ontdekt. Het is inmiddels al weer 3 maanden geleden dat we een bobbel bij hem voelde in zijn oksel. Ze dachten een lipo of een lipocarcoom (kwaadaardig, maar zaait niet uit). Maar helaas, het bleek een mastocytoom. Dit openbaart zich in drie fases, niet snel uitzaaiend tot extreem snel uitzaaiend. Bekomen van de schrik gaan we "gewoon" verder en genieten des te meer van ons kereltje. En we zijn zo trots op hem. Hij doet het zo goed en we hebben tot nu toe geen reden tot zorgen. Ondanks de hitte heeft hij het zo naar zijn zin. Hij loopt echt nog steeds de ochtendwandelingen zelf en gaat daarna zo leuk spelen met Mila. De rest van de dag slaapt hij veel en doet het rustig aan. Met de meiden Mila en Pixie gaat alles goed en we blijven genieten van ons drietal. We hebben nog een heel leuk filmpje van onze vakantie naar de Belgische Ardennen in juni. Ik zal dit apart toesturen en hoop dat jullie dit
kunnen openen.
Groetjes uit Poortugaal van Arno, Mariëlle, Baruch, Mila en Pixie

Hallo Gea en Henk,
Hoe is het met jullie? Ik lees regelmatig de verhalen op de site en zie dat er weer een aantal viervoeters jullie paradijs hebben gevonden.
Helaas hebben er ook enkele afscheid genomen, maar ze hebben bij jullie in ieder geval hun leven kunnen leven en mogen zijn wie ze zijn.

Hier gaat alles zijn gangetje en Baruch heeft het nog steeds zo naar zijn zin. Ons heerlijke kereltje is inmiddels 14,5 jaar oud en daar mogen we best even bij stil staan, zeker onder zijn omstandigheden.
Hij 
loopt 's ochtends zijn wandeling nog steeds met de dames en laat zich de rest van de dag lekker vertroetelen. En altijd stoer doen tegen anders reutjes. Behalve zijn vriend Toby.
Een jong reutje die pas verhuisd is, 
maar waar we nog steeds contact mee hebben. En als ze elkaar zien dan is het dolle pret. Zo gek op elkaar, heel bijzonder. Ik heb een aantal foto's van onze voorgaande vakanties met Baruch, uit de oude vakantiedoos. Mooie momenten om bij stil te staan en van te genieten.
Echt, we genieten zo van ons kereltje die op onze pad is gekomen en ik weet dat we het al menig keer hebben gezegd, maar we zijn zo dankbaar.
Groetjes uit Poortugaal van Arno, Mariëlle, Baruch, Mila en Pixie

Rustig wakker worden

Het park verkennen

Met de vrienden op stap

Wasbeurt na de wandeling

Gaan we nog spelen Mila?

Ja we gaan nog spelen

En nu is het etenstijd

14,5 jaar nu

Belgische Ardennen 2014

Belgische Ardennen 2017

Belgische Ardennen 2018

Belgische Ardennen 2022

Brabant 2019

Duitsland 2016

Frankrijk 2021

Ik zelf en mijn vriendje Toby

Even de pootjes strekken

Gea dit is waar ik lekker kan wandelen

Ik heb het prima naar mijn zin

Lekker binnen in de zon

Onze Baruch, bijna 15 jaar!

Hoi Gea en Henk,
Hiep hiep hoera, onze Baruch is 15 jaar! We zijn zo blij en zo trots dat ons kereltje vandaag 15 jaar is geworden. Wat een leeftijd en hij doet het zo goed. Wat is het geheim, veel slapen, lieve dames om je heen, goed eten en alle aandacht die je toekomt. Tijdens de ochtendwandeling draag ik hem steeds een stukje verder, met alle liefde. De rest doet hij voor zijn 15 jaar zo goed. Het gaat goed met Baruchje. Zolang hij 's ochtends na de wandeling speelt met Mila, gek doet met buurtvriendjes en stoer doet tegen anders reutjes, met ons kroelt en met zijn staart kwispelt, dan gaat het goed met onze oude baas.
Groetjes van Arno, Mariëlle, Baruch, Mila en Pixie

Baruch, 15 jaar geworden

Dit was een lekker kauwbotje

Goed voor elkaar

Heerlijk slapen

Lekker snuffelen

Samen met mijn dames

Het blijft toch een fijne hobby, slapen

Juli 2023,
Hoi Gea en Henk,
Ik hoop dat we wat vrolijkheid kunnen brengen in jullie verdrietige tijden. Wij zijn net met zijn allen op vakantie geweest, lekker twee weken naar de Belgische Ardennen. En ja, Baruchje onze oude baas was er ook bij. En wat heeft hij genoten. We hadden een hele grote tuin met gelukkig veel schaduw, want het was soms best warm. Er was wel een trap van de veranda naar de tuin en ik hield in het begin mijn hart vast of hem dit zou lukken. Maar Baruch wist er wel raad mee. Van de trap af liet hij zijn achterpoten een soort van slepen en hij hopte net zo makkelijk de trap op. Gelukkig. Hij is soms wel een beetje de kluts kwijt en in een onbekende omgeving is dat wel een dingetje. Maar Arno 

legt de laatste jaren na aankomst een gedragen oud shirt in de mand en dit werkt zeer geruststellend voor Baruch. De boswandelingen zijn ook wel anders geworden. Dit was de eerste keer dat Baruch best behoorlijke stukken gedragen moest worden. Geen probleem, doen we met alle liefde. De stukken die hij loopt is echt een genot voor hem en voor ons. Kortom, het was een goede vakantie.

Groetjes van Arno, Mariëlle, Baruch, Mila en Pixie

Wauw, wat een mooie tuin

Samen met Mila de tuin ontdekken

Lekker aan het wandelen in de bossen

Deze hindernis pak ik zelf

Kom Mila, we gaan weer door

Is er nog iets lekkers voor ons?

Baruch fotomodel, Mila en Pixie niet

Gea en Henk, ik heb een fantastische vakantie gehad

Ik ben blij

Waar is iedereen nu?

Dollen met de baas

Pak me dan, als je kan

November 2023
Hallo Gea en Henk,
Hoe is het met jullie en alle viervoeters? Hopelijk net zo goed als hier. Wij hadden afgelopen zaterdag een feestje. Eigenlijk is iedere dag een feestje als je drie moppies hebt, maar zaterdag werd onze Baruch 15,5 jaar. Onze oude baas maakt het goed. We zijn eind september nog op vakantie geweest naar de Belgische Ardennen en tijdens de ochtendwandelingen wordt meneertje heerlijk gedragen en als hij wil dan loopt hij een stukje zelf. Zo gaat het hier ook thuis. De stukken dat hij gedragen wordt zijn steeds wat langer, maar hij kan nog heerlijk meesjokken. Als het weer het toelaat dan gaan we 's middags een stukje met zijn buggy op weg en hij geniet heerlijk van het uitzicht. Met spelen wordt hij wel steeds wankelijker en regelmatig ligt hij op zijn zij. Dan kijkt hij me aan, schudt een keer en gaat weer vrolijk verder. Hij heeft het echt nog steeds naar zijn zin. Als hij goed eet, drinkt, poept en plast en het uiteraard naar zijn zin heeft dan gaan we vrolijk verder. Hij moet alleen niet meer te lang stoer doen tegen andere reutjes, want dan gaat zijn lichtje even uit. Dit heeft hij de afgelopen maanden een paar keer gehad en dat is wel schrikken. Maar gelukkig weet ik hoe te handelen en is het blijkbaar nog geen tijd voor Baruch om afscheid te nemen. En dat is maar goed ook want we moeten er niet aan denken. Onze trouwe vriend is inmiddels alweer tien jaar bij ons. Het 

langste van al onze moppies. En zo lief en aanhankelijk als dat hij is, dat gaan we dan echt zo missen. Dus iedere dag is hier een feestje en we zijn dankbaar voor al onze hondjes. We zijn jou nog steeds zo dankbaar dat je ons Baruch hebt gegund en we hadden het er pas over dat wij Mila ook aan jou te danken hebben. Jij hebt ons gewezen op de fokker die een nestje had van jouw Blue Boy. Het is maar goed dat jij op ons pad bent gekomen.
Groetjes van Arno, Mariëlle, Baruch, Mila en Pixie

Belgische tuinen staan me goed

Op pad in België

Lekker luieren in België

Ons park thuis

Trio snuffel

De bench zit ook lekker