Skip to main content

Nieuws uit de buurt

21-09-2020
Te koop in Asturias nabij Gijon op 350 meter hoogte met uitzicht op zee: een prachtig Bed en Breakfast voorzien van alle faciliteiten. Direct starten, alles is aanwezig. Het geheel wordt aangeboden inclusief complete inventaris en ruim 3 hectare grond waarvan een gedeelte moestuin met kas. Absolute rust, stilte, onderbroken door af een toe een koeienbel en verder totale ontspanning. Er is een grote buitenkeuken aanwezig en heerlijke zitjes met uitzicht op de gehuchtjes beneden in het dal en de zee. „Heerlijk om s'avonds naar de sterren te kijken en de pinkelende lichtjes beneden.

Er zijn volop mogelijkheden voor wandelingen, paardrijden en stedentrips naar bijvoorbeeld Gijon en Oviedo. Wonen en werken op een unieke plek, genieten van de Asturiaanse natuur en de gastvrije bewoners de zee, de hoge kliffen, de

baaien, de woeste bergen, de bossen en vooral de rust? Kijk eens op de website…


Demonstratie


Henk en ik zijn niet zo demonstratieachtig. Maar nou wil het dat in het gehuchtje waar wij wonen de straten geen straten zijn maar kleine kopieën van Picos de Europe... de bewoners hier voeren al jarenlang strijd met de gemeente om de straatjes te egaliseren en te asfalteren. Er zijn al heel wat auto's hier ernstig geblesseerd en de plaatselijke garagehouder doet goede zaken.

De strijd blijkt al járen hetzelfde: de bewoners gaan met zijn allen eensgezind naar het gemeentehuis, drie afgevaardigden proberen dan een dik uur de betreffende ambtenaar te overtuigen van de noodzaak van verbetering van de weggetjes, de ambtenaar belooft de zaak te bestuderen en vervolgens komt de zaak weer onderop de stapel.

De andere bewoners staan ondertussen  al die tijd voor het gemeentehuis met een spandoekje, vuurwerkknallers en een loeimachine de aandacht te trekken wat niet echt veel indruk maakt. Als de afgevaardigden terug komen volgt er een fikse Spaanse discussie waar wij geen woord van verstaan en dan valt plotseling de groep uit een: tijd voor siësta. Om onze nieuwe buren te bewijzen dat wij van goede wil zijn stonden wij er dus ook tussen.

Nu maar hopen dat we hier punten mee hebben gescoord... we staan in elk geval al in de krant..