Skip to main content

Onze bewoners in Spanje

Nils

Een eigen bron, Nils vindt het geweldig

Wat zie ik daar?

Ik ga even alleen op pad

Nils

Nils groeit heel hard

Rutger komt de boel versterken

Rutger en zijn meiden

Panterita's

In het opvangcentrum werden ze Panterita's genoemd: vijf gitzwarte kittens en hun moedertje... mammie was een straatkant en de kittens liepen gevaar langs de kant van de weg. Gelukkig is het voor deze familie goed afgelopen. Moeders is gesteriliseerd, de andere drie hebben een goed huis gevonden en twee zouden naar Oviedo.
Dat ging door allerlei omstandigheden niet door en nu wonen ze dus op El Llegonzucu de Oyanco. Ruimte genoeg in de schuur, in het hooi, op de grote, griezelige zolder, in de boomgaard met ouwe appelbomen en in de megagrote Mimosaboom. Maar het allerleukste is ons s'morgens wakker maken en stoeien in het grote bed...

De kleintjes passen zich geweldig aan, zo bang als ze eerst waren zoveel zelfvertrouwen hebben ze nu. Het zijn een katertje Tommie en zijn zusje Ieniemienie. Het is hun overtuiging dat de wereld speciaal voor hen als speelparadijs is gemaakt. We laten ze nog even in die waan. Ze groeien al zó snel en hier met alle honden, paarden, katten en kippen is het nog heerlijk veilig en vertrouwd.

Tommy

Kissifur, katje van Ingeborg

Vriend. Is super lief, alle vier mijn katten accepteren hem! Zelfs de honden. Hij eet een bescheiden hapje mee en ik mag hem zelfs voorzichtig aaien..  We hebben hem Arthur genoemd..😂 hij zal vast wel een huisje ergens hebben maar hij logeert af en toe bij ons..

Castreren kost hier 100 euro. Voor mensen die een maandloon hebben van amper 1000 euro is dat een enorme rib uit hun lijf. Ik snap dat de prioriteiten dan niet bij de katten liggen... dus die zijn hier in overvloed. Nou hoop ik niet dat hij de hele populatie meeneemt naar onze schuur..