In herinnering Silke

20-05-2020

Als een donderslag bij heldere hemel.... Dit had ik nooit verwacht... Koliek.

Zo onrechtvaardig... Silke is in mijn armen gestorven, lieve vriend, mijn veulen, nog steeds na al die jaren.. Zó sociaal.. door Douwe vanaf veulen opgevoed. Lief, zorgzaam en zó betrouwbaar...

Jij zou mee gaan naar Spanje... nu ligt er een enorme schaduw over onze emigratie.. mannetje, wat zullen wij jou missen.. 

Tien dagen oud was Casper van de Horseshoe Bay, in het dagelijks leven heet hij Silke, toen ik hem voor het eerst zag. Ik was op slag verliefd op dit prachtige dier. Hij was te koop en ik zocht een nieuwe kameraad voor Douwe nadat Buddy zo plotseling was overleden dus hoefde ik geen moment na te denken: Dit is hem! Silke is het bewijs dat het gevoel het meestal bij het rechte eind heeft. De jonge hengst is een geweldige vriend voor Douwe en Douwe is op zijn beurt een fantastische opvoeder voor Silke. Er is een zeer hechte band ontstaan tussen deze twee paarden waarbij het verschil in karakter elkaar naadloos aansluit en ze samen een eenheid zijn gaan vormen. Ook in mijn relatie met Silke is de basis weer wederzijds respect, eerlijkheid en vertrouwen..  Dat heeft als resultaat dat Silke zich manifesteert zich als een zeer betrouwbare, stabiele hengst die een enorme rust uitstraalt. Familie Haayer in Gieterveen, dank je wel voor het vertrouwen!