Walliser Schwarznase

27 Januari 2017
Een mooi artikel in Landleven, Januari 2017.
Ik ben er blij mee.
Klik voor het artikel goed te kunnen lezen.


8 Juli 2016
Het nieuwe rammetje Sammie. Brutaal jochie maar wordt keurig opgevoed door Nelson..

Aangezien paarden sommige stukken van de wei niet begrazen en ook sommige kruiden en toppen laten staan had ik al langere tijd gedacht over de aanschaf van schapen. Een natuurlijke manier van weidebeheer. Tegelijkertijd dacht ik aan Joep; konden we thuis mooi oefenen voor de wedstrijden. Oorspronkelijk was het plan om Drentse Heideschapen of Coburger Fuchs aan te schaffen van een bevriend schapenhouder. De schapen zijn bekend met honden en ik kende op mijn beurt weer de schapen. Diep in mijn hart was ik echter verliefd geworden op plaatjes van de Walliser Schwarznase, een Zwitsers ras die in Nederland erg weinig voorkomt en dus niet echt bekend is. Ik had er veel over gelezen en contacten gelegd met enkele fokkers maar die konden mij geen garantie geven dat ik op korte termijn deze schapen kon kopen in verband met grote belangstelling voor dit bijzondere ras. Ik had dus nooit verwacht dat ik zomaar in Mei 2013, bij toeval een hobby schapenboer trof die door jonge aanwas in zijn kudde 3 ooien én een onverwante ram te koop had! Twee uur na het telefoontje liepen ze in de wei bij de paarden! De ram; Young Wallace en de ooitjes; Isabelle, Suus en Sally! Ze zijn nóg leuker dan ik had kunnen dromen! Wat een heerlijke knuffelschapen en wat een grappige, komische clowns! Elke dag verzinnen ze wel iets nieuws waar ik om moet lachen! Voor het schapendrijven met Joep zijn ze absoluut niet geschikt; ze zijn namelijk voor de duvel niet bang en laten zich niet opjagen. Het trainen blijf ik dus bij mijn vertrouwde clubje in Erm doen. Samen met de paarden Douwe en Silke vormen ze een schitterende, harmonieuze eenheid waar ik elke dag weer met volle teugen van geniet!

21 April 2016
Onze lammeren zijn bijna groot genoeg om op eigen benen te staan. Ze zijn dus op zoek naar een nieuw tehuis waar ze mogen opgroeien met andere schapen. De lammeren zijn opgegroeid met mensen, honden, paarden, kippen, katten etc en zijn bijzonder goed gesocialiseerd. Helaas zijn de ooitjes al verkocht maar er zijn nog drie schitterende rammetjes te koop.In tegenstelling tot andere rassen zijn er van dit ras gemakkelijk meerdere rammetjes te houden. Het zijn namelijk erg vriendelijke, stabiele dieren die niet stoten of agressief zijn. Op enkele foto's staat hun vader; Nelson. Een imponerende ram met een klein hartje en een hoog knuffelgehalte... Indien u interesse hebt in deze schitterende grasmaaiers EN in het bezit bent van een UBN nummer kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen om de jongens te komen bewonderen...

29 Februari 2016
"Er zijn weer beeldige lammetjes geboren op Het Hegeveld! Isabelle en Suus kregen allebei zelfs een tweeling! Sally kreeg een flinke zoon. Moeders en kinderen maken het allemaal goed. We hopen nu dat het snel voorjaar wordt. Geniet met ons mee van dit jonge geluk!!!

De lammetjes van dit unieke ras groeien op met de Friese paarden, de kippen, parelhoenders, de pauw en alle andere dieren en natuurlijk zijn er veel klanten die ze ook komen bewonderen en knuffelen uiteraard... De Walliser Schwarznasen zijn sowieso een heel gemoedelijk ras maar door hun uitgebreide socialisatie worden het echte knuffelschapen... Van dit ras kunnen een paar rammetjes ook gemakkelijk samen gehouden worden. Het zijn hele lieve, rustige dieren die nergens bang voor zijn en graag wat aandacht willen...

De volgende winter zal in het maandblad LANDLEVEN een reportage verschijnen van onze schapen...


18 Januari 2016
De schapen zijn zwanger!!! Over enkele weken verwachten we lammetjes... Ik hoop dat de temperaturen dan weer wat milder worden hoewel het een sterk ras is en de stal is warm en droog...


2 November 2015

Sinds de plotselinge dood van Young Wallace was de kudde niet meer compleet... Ruim een jaar lang hebben we het zonder ram gedaan maar we zijn erg blij dat de dames weer een vent om zich heen hebben!!
Natuurlijk hopen we dan ook weer op lammetjes... Nelson doet zijn best!


Voorjaar 2014


06 April 2014
 Onder het toeziend oog van haar vader en tantes is kleine Debbie vandaag geboren. Het laatste lam van de kudde. Young Wallace is onlangs gecastreerd dus lammetjes zullen niet meer geboren worden op Het Hegeveld. Ik was dan ook heel blij dat ik de geboorte mee mocht maken. Ik mocht zelfs even helpen omdat ze niet goed lag. Het is een prachtig lam en mamma Sally is erg trots op haar kind!


05 April 2014
Het werd tijd voor een voorjaarsjasje.


03 April 2014

Er zijn nieuwe lammetjes geboren


In het vroege voorjaar van 2014 hopen we op lammetjes van De Walliser Schwarznase; Young Wallace en zijn ooien Isabelle, Suus en Sally.


28 Februari 2014

Inmiddels zijn de lammetjes natuurlijk ook buiten


29 Januari 2014

In de ijzige kou op 29 Januari 2014 is het eerste lam van Isabelle en Young Wallace geboren. Het is een sterke meid die al heel snel ging staan en ijverig op zoek ging naar de uier van mammie. Isabelle is een super goede moeder die erg trots is op de kleine.


Nieuwe bewoners op Het Hegeveld!!!! Eindelijk mocht ik de lang verwachte lammeren begroeten!! Vier Walliser Schwarznase, drie ooitjes; Isabelle, Sally en Suus en een rammetje Young Wallace... De Walliser Schwarznase is een groot, Zwitsers schapenras met een hoog knuffelgehalte. Samen met Douwe en Silke lopen ze in de wei alsof ze hier al jaren wonen.